Home » Werkvormen » Creatief werken

Creatief werken

Ben je gewend om met denken en woorden alles op te lossen?
Dan kan creatief werken een fijne manier zijn om een ingang te vinden naar thema’s die nog wat minder bewust zijn. Het kan een hulpmiddel zijn om wat minder ‘in je hoofd’ te zijn en het onbewuste wat meer te laten spreken. Creativiteit en kunstzinnigheid zijn van nature in ons aanwezig maar op enig moment hebben we onze spontaniteit verloren. Met creatieve middelen aan het werk gaan kan ons opnieuw in contact brengen met die bron en spelend kunnen we inzicht krijgen in wat ons in de weg zit en nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Met behulp van creatieve oefeningen leer je je ontwikkelen op een speelse manier. Dit kan via tekenen, schilderen boetseren, maar ook via beweging, dans of werken met je stem, fantasie, verhalen. Jezelf toe staan te rommelen, te klooien en te experimenteren. Het gaat niet om artistiek te zijn maar om authentiek te zijn. De ervaring leert echter dat niet zelden onvermoede artistieke talenten zichtbaar worden.

De Magie van creativiteit
Behalve de kunsten, die ons altijd weer troosten en optillen, brengt creativiteit ons het vermogen om in veranderende tijden steeds met nieuwe oplossingen te komen.

 

Wil je jezelf beter leren kennen?

Erken wat je behoeften en grenzen zijn en word je bewust van je patronen, negatieve overtuigingen en verslavingen.